查看: 290|回复: 12

黑维茨

[复制链接]
siker 发表于 2017-11-6 18:22:24 | 显示全部楼层 |阅读模式
A többi kúra mellett kevés szó esik a hévízi ivókúráról. Pedig a kénes gyógyvíz emésztési zavarokra, epebántalmakra, bélműködés és gyomorsav-képződés fokozására is ajánlott. A víznek van olyan fontos összetevője, ami 3 nap alatt lebomlik, így nem palackozható. Szerencsére két nyilvános ivókút közül is választhatunk: az egyik a Télifürdő bejáratánál és a városi könyvtár alatt működnek ingyenes ivókutak. Az utóbbi ivócsarnokban meg is lehet pihenni, és egy kis helytörténeti tárlat is várja a vendégeket.

多种治疗方法之外人们几乎没有谈论赫维兹的饮用水。 其实含硫矿物水对用于消化障碍,胆溃疡,肠功能和胃酸形成是值得推荐的。 水有那样的组成部分,可助您在3天内分解,所以不能装瓶。 幸运的是,我们可以在两个公共可饮水井之间进行选择:一个在冬季喷泉入口处,另一个在城市图书馆下运作的免费饮水井。 您可以在后者的饮水厅休息,还可以参观在当地一个小型的历史展览。
回复

使用道具 举报

 楼主| siker 发表于 2017-11-6 18:44:03 | 显示全部楼层
74-75
Bármilyen igényű szállást kíván is, Hévízen minden vendég megtalálja azt a helyet, ahol jól érzi magát. Az itteni legmagasabb minőségű, négy- és ötcsillagos luxushotelek országos hírűek, és évtizedek óta tartják az elvárt színvonalat. De nemcsak szállodában vagy panzióban lehet megszállni. A hévízi családoknak a hetvenes-nyolcvanas évek óta gyakorlatuk van abban, hogy jó vendéglátók legyenek. Ez ugyanakkor új barátságok kiindulópontja lehet – Hévízen nem csak legenda, hogy egy vendég évtizedek óta visszajár.

住宿形式多种多样。在黑维兹您可以找到您感觉良好的地方。这里的最高质量的四星级和五星级豪华酒店都是匈国内知名的。几十年来一直保持这个水准。您不仅可以选择宾馆或小旅馆,而且黑维茨当地的家庭从70、80年代就已经练就了诚实待客之道。这是友谊的起点,黑维茨堪称是一个奇迹,因为几十年来吸引着无数的回头客。
 楼主| siker 发表于 2017-11-6 19:03:53 | 显示全部楼层
76-79
Ez a város szeret és tud is ünnepelni. Egyre több a városi rendezvény és egyre több az alkalom a találkozásokra. Egyre több az alkalom arra, hogy a hévíziek megmutassák a messze földről ide érkező vendégeknek, mi mindenre büszkék. Mi mindenben szeretnének osztozni velük. Nyárestén lampionok alatt, élőzenével a háttérben, kézműves vásárokon helyi borokkal és pálinkákkal, helyi termelők sajtjaival és süteményeivel, az új kenyér illatában. Itt mindenki azon dolgozik, hogy aki itt van, itthon érezze magát, amíg itt van.

这座城市充满爱并懂得节日庆贺。越来越多的城市节目和聚会向远道而来的客人展示作为黑维茨人的自豪。愿意与来宾分享。夏季晚上的灯光下,现场背景音乐衬托下,手工艺术展览葡萄酒,水果白酒,奶酪,点心,充满面包的香味。他们努工工作,为的是让朋友们有宾至如归之感。
 楼主| siker 发表于 2017-11-6 19:28:32 | 显示全部楼层
80-85
A Hévízi Borünnep az egyik legnagyobb szabású rendezvénysorozatunk. Több napon keresztül, egy nagy- és egy kisszínpadon zajlanak egymás után a koncertek és más programok – nemrég például a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar szerepelt Hévízen több mint ezerfős közönség előtt. A Borünnep utolsó napja augusztus huszadika egyúttal Szent István, az új kenyér, a magyar állam ünnepe. Ennek egyik csúcspontja a tűzijáték. Aki a tóban tükröződve látja a tűzijátékot, egyszer még úgyis visszajön Hévízre.


黑维兹葡萄酒节是我们最大的活动系列之一。持续多日,大小舞台相继演出音乐会和节目。不久前就有世界著名百人吉普赛乐团在过千人的观众面前亮相。葡萄酒节是8月20日圣伊斯特,也就是匈国家节日,节日亮点是燃放烟花倒映湖中,印象深刻,让人流连忘返。
 楼主| siker 发表于 2017-11-6 19:54:12 | 显示全部楼层
86-89
Az ország egyik legszélesebb rendezvénykínálatát nyújtja a hévízi Gróf I. Festetics György Művelődési Központ. Tavasztól őszig táncosok, opera, operatt, dixieland, rockzene, népzene népesíti be a színpadokat, és a világsztárok fellépései se ritkák az országosan ismert előadóművészek estjei mellett. Aki látta Hévízen a Boban Marković Orkestar koncertjét, sejti, milyen szakmai munka van egy ilyen produkció sikeres lebonyolítása mögött. A művelődési központ modern könyvtárt, muzeális gyűjteményt és mozit is működtet.

国家最长的一个推荐活动就是Gróf I. Festetics György 黑维兹文化中心,从春到秋季,舞者,歌剧,迪克西乐园,摇滚音乐和民谣舞台跳上舞台,许多世界明星的表演在艺术之夜并不少见。看过黑维兹博班马尔科维奇管弦乐团的协奏曲,会羡慕这样成功作品的专业性是怎样完成的。 文化中心设有现代化的图书馆,有价值的收藏馆和电影院。
 楼主| siker 发表于 2017-11-11 18:30:28 | 显示全部楼层
92-95
Ahol sok a fa, ott gyönyörű az ősz. Az ősszel érkező fürdővendégek teljesen más arcát ismerik meg Hévíznek. A város is hátradől egy kicsit a természettel együtt, és kipiheni a mozgalmas nyarat. Ilyenkor érdemes újra végigjárni a tavaszi sétaútvonalakat. A véderdő sétányait, a Schulhof-sétányt, aztán fölmenni a szentandrási gerincre, ahol 80-90 éves villák és szállók parkjaiban csodálhatja a természet színeit. Az egregyi városrészben ilyenkor a szürettől hangos, de délutánra már itt is beáll a csend.
 楼主| siker 发表于 2017-11-11 19:07:33 | 显示全部楼层
96-97
A hévízi városi útvonalak közismert szereplője a dottó. áprilistól októberig közlekedik a gumikerekű kisvonat három járata, a belváros utcáit, főbb nevezetességeit érinti, sőt: kimegy az egregyi borútra is.
 楼主| siker 发表于 2017-11-11 19:08:16 | 显示全部楼层

98-99
Aki űzni szeret a sportot, sok minden közül választhat. Pár éve sikerrel működik a HeBi nevű ingyenes közösségi biciklirendszer. A hőlégballonozástól a vitorlázáson át a lovaglásig sokféle különleges sportot ki lehet próbálni. Hévízt se kerülik el a rangos futóversenyek. A Hévízi Futófesztivál a májusi időszak egyik legnépszerűbb helyi programja. Fiatal helyiekből álló férfi futballcsapat, az országos másodosztályban játszó női kézilabdacsapat és jól működő ökölvívó szakosztály képviseli a hévízi színeket.

 楼主| siker 发表于 2017-11-11 19:41:29 | 显示全部楼层
100-103
A közeli Keszthely a Balaton fővárosa. Nagy kulturális múltú város, a kétszáz évvel ezelőtt élt költő, Berzsenyi Dániel „kis magyar Weimarnak” nevezte. északra található Sümeg, mesébe illő várhegyével és kiváló helyi borokkal. Zalacsány határában működik Közép-Európa legnagyobb golfpályája saját apartmanteleppel és wellnessrészleggel. A Zala völgyében, bájos zsákfalvak, kastélyok, kúriák, többszázéves templomok és jó bort adó szőlőhegyek között fekszik. Sok mindent megtud a Dunántúlról, aki itt tölt egy kis időt.
 楼主| siker 发表于 2017-11-11 19:43:56 | 显示全部楼层
104-105
Hévíztől délre mintegy negyedóra-húsz perc autóútnyi távolságra található a Kis-Balaton, Európának ez az egyedülálló tájegysége, mely kulturális és természeti értékekben is roppant gazdag. 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, fokozottan védett és őrzött terület. A Balaton valamikori legnyugatibb öbléből mocsárvilág jött létre, ahol páratlan vízi madárvilág él. Fenékpusztán madárgyűrűző állomás működik, a Kis-Balaton néhány része pedig kísérővel szabadon látogatható.
12下一页
返回列表
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则